Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Kalibracija hoverboardov

22. junij 2018 09.11.00 CEST

Vsakomur se lahko pojavi težava z žiroskopskim senzorjem pri hoverboardih, torej ko stopite nanj, platforma ni čisto poravnana ali občutite, da ena stran prehiteva drugo.



To je normalen pojav saj senzorji na hoverboardu, kot tudi drugi senzorji izgube natančnost. Rešitev je zelo enostavna, izravnava, oziroma kalibracija. Sam proces kalibracije je zelo enostaven in svetujemo, da ga naredite samo takrat, ko začutite, da se vaš hoverboard začne čudno obnašati v smislu zgoraj opisanega.


Začnimo z postopkom kalibracije:


1. postavite hoverboard na ravno podlago (ali v stiropor iz škatle, pomembno je le, da je hkrati fiksiran in se lahko nastavlja.

2. Poravnajte obe strani (vzemite spoje gornje in spodnje plastike kot referenco).

3. Vključite hoverboard v način kalibrcije: pritisnite in držite tipko za vključitev 5 sekundi, dokler vse lučke na hoverboardu ne začnejo utripati..


4. Uporabite vodno tehtnico ali mobilno aplikacijo, poravnajte platforme hoverboarda, da bodo popolnoma vodoravne.


5. Pustite hoverboard pri miru, dokler se sam ne izklopi (odvisno od modela, lahko traja 10 do 30 minut). Druga možnost je, da ga sami izključite, vendar je to zelo zahtevno, da ga pri tem ne premaknete. Če se to zgodi, kalibracija ne bo uspela in senzorji bodo izven ravnotežja, postopek boste morali ponoviti.


Autor: Martin Matešić