Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Obogatena resničnost ali razširjena resničnost so mnogi slišali prvič, še le, ko se je začelo z aplikacijo Pokemon Go. Se spomnite, ko ljudje hodijo in tekajo po mestu, kot muhe brez glave in gledajo v pametni telefon ter iščejo Pokemon? Pokemon Go je najboljši pogled na razširjeno resničnost, kjer je vse, kar vidimo, razširjeno z dodatno vsebino.


Kaj je končni cilj razširjene resničnosti? Razen, da se razširjena resničnost uporablja za novo dimenzijo neskončne zabave, ki jo otroci uživajo največ, lahko AR omogoči pomemben napredek v normalnem življenju vseh nas. Na kratko: AR bo prekinil meje trenutne izkušnje z zaslonom naših pametnih telefonov in vseh zaslonov, na katerih preživimo toliko časa. Cilj je še bolj povezati ljudi, pa tudi omogočiti vsem, da se bolje povežemo z resničnim svetom. Razvoj razširjene resničnosti je vedno hitrejši in v primerjavi z navidezno resničnostjo ponuja veliko več priložnosti in ima prihodnost v smislu nadaljnjega razvoja.


O možnostih uporabe razširjene resničnosti smo že pisali. Pojasnili smo, kako se AR lahko uporablja v turizmu, kjer lahko dobite boljši vpogled v nastanitvene objekte, ki jih želite rezervirati, ali kjer lahko v celoti raziščete destinacijo, ki jo želite obiskati. Ali bi AR lahko uporabil, da bi rešil življenje, dobesedno? Kirurgi bi lahko z AR imeli popoln vpogled v ultrazvok človeka, ki deluje med operacijo.


Z razširjeno realnostjo je to res mogoče in vse, kar je v zvezi z AR, je boljša digitalna izkušnja za vsakega uporabnika. Naši video klici postanejo bolj realistični, da bodo mape na naših pametnih telefonih bolj interaktivne. Nazadnje, mislim, da izkušnje na našem pametnem telefonu odražajo interakcije v resničnem svetu.