Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Nosečnost in vaje na napravah

29. junij 2018 16.36.03 CEST

Pod pogojem, da z nosečnostjo nimate posebnih težav in seveda ob rednih kontrolah, lahko primerna vadba na napravah prinese vrsto prednosti. Aktivne nosečnice so v boljši telesni kondiciji, boljše spijo, imajo boljšo cirkulacijo, pravilnejše dihajo in kar je najpomembnejše, lažje prestanejo porod. Kdaj smete vaditi v nosečnosti?



Če vam ginekolog po opravljenem pregledu dovoli vadbo in izda potrdilo o zdravi nosečnosti in ob vadbi ne čutite neobičajnih bolečin, vrtoglavice ter zbadanja, svobodno uživajte v telesni aktivnosti. Skozi nosečnost se spreminja telo, pa je potrebno prilagoditi tudi vadbo glede na mesec nosečnosti.



Pri vadbi je pomembno, da vam srčni utrip ne preseže 140 utripov na minuto in da se pri vadbi dobro ter ugodno počutite, brez posebnih naporov.


Autor: Antonija Jerbić