Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Kako se rešiti vnetja mišič

18. april 2018 13.56.56 CEST

Vsakdo, ki želi z vadbo spremeniti svoje telo dobro ve, da je vnetje mišic neizbežno.


Seveda obstajajo številni načini, kako bolečino in vnetje zmanjšati. Mi vam ponujamo 5 nasvetov.



1. Vadite umirjeno – počasna vadba pomaga pri izboljšanju cirkulacije, izboljšana cirkulacija pa zmanjšuje bolečino. Sedenje pogosto bolečino samo okrepi, zato je najboljše umirjeno ogrevanje in naredite svoje običajne vaje. Pol ali vsaj četrtina treninga bo dovolj.


2. Po vadbi se dobro pretegnite – kar precej časa namenite raztezanju pa se boste hitro opomogli. Prav tako narahlo raztegovanje pred spanjem in ob bujenju izboljšuje prekrvavitev, kar blagodejno vpliva na bolečino.


3. Začnite počasi – ali samo začnete vaditi ali pa vpeljujete novo vajo v dnevni trening, vedno začnite počasi, brez hitenja. Ne boste prav nič manj napredovali, če prvi dan začnete umirjeno, boste pa zagotovo zmanjšali poznejše bolečine v mišicah, kasneje pa se boste lahko intenzivnejše lotili vadbe.



5. Led – nič ne pomaga za prekrvavitev boljše kot led. Katerekoli boleče mesto lahko hladite z ledom do 20 minut, večkrat na dan. Najprej je kar težko, potem pa se navadite. Led na začetku povzroči, da se krvne žile stisnejo, kasneje pa se sprostijo.


Autor: Antonija Jerbić