Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Če ste eden od mnogih, ki se vam zdi hoverboard nevaren in zaštrašujoč, vas bo ta blog prepričal in ohrabril, da mu daste še eno možnost. Pojasili vam bomo, kako stati na hoverboardu in kako ga je najlažje voziti in nadzorovati.


Pred vožnjo

Najprej preverite, če je hoverboard vključen. Pred vožnjo je potrebno preveriti tudi stanje baterije, če je dovolj napolnjena za razdaljo, ki jo načrtujete prevoziti. Pomembno je tudi, da imate obutev s trdim in ravnim podplatom za boljše ravnotežje in nadzor nad hoverboardom ob vožnji. Hoverboard nima prednje ali zadnje strani, na njega stopite s katerekoli strani, deloval bo enako.


Kako stopiti in sestopiti s hoverboarda

Začetniki najpogosteje padejo, ko želijo stopiti ali sestopiti iz hoverboarda. Za prvih nekaj poskusov je dobro imeti nekoga ali nekaj, za kar se boste primili z roko, da se naučite kako hoverboard reagira, ko postavite nanj stopalo. Ko se malo privadite na obračanje hoverboarda je čas, da nanj stopite brez držanja z roko. Z eno nogo stopite na hoverboard čim bljiže kolesu, brez pritiskov na prste ali pete, držite stopalo vodoravno. Takoj za tem, kar najhitreje enako storite z drugo nogo na nasprotni strani hoverboarda. Poskušaje postaviti noge čimbolj simetrično, saj boste tako lahko kar najlažje nadzorovali vožnjo s hoverboardom.

Kako stopiti in sestopiti s hoverboarda


Preden želite sestopiti iz hoverboarda, ga morate zaustaviti. Ne poskušajte skočiti iz njega, ko se premika, saj je velika verjetnost, da poškodujete sebe in hoverboard. Ko se zaustavite, na kratko sestopite najprej z eno nogo. Vedno sestopite zadensko-nazaj. Če bi želeli sestopiti spredaj, se bi morali nagniti naprej, kar bi pognalo hoverboard in verjetno bi končali na tleh.


Vožnja

Pri vožnji je dobro, če imate stopala čim bliže kolesoma, stran od strdine, za boljšo stabilnost in nadzor. Nadzorni sistem hoverborda je zelo občutljiv. Že najmanjši nagib naprej ali nazaj lahko premakne hoverboard. Zapomnite si pri vožnji, manj je več.

Kako voziti hoverboard

Nekaterim je lažje voziti, da imajo pete obrnjene malo navznoter, ker tako stopala pokrivajo večjo površino hoverboarda, s tem pa se doseže boljši nadzor pri obračanju. Hoverboard se nadzira samo s stopali in koleni. Ne poskušajte se obračati z kriljenjem rok ali premikanjem kolkov. Zgornji del telesa naj bo izravnan in sproščen. Skozi celotno vožnjo bodite sproščeni, kajti če boste zakrčeni, se lahko hoverboard začne tresti in nevarnost padca je velika.

hoverboard - kontrola


hoverboard - skretanje