Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Vzdrževanje hoverboarda in baterije

13. april 2018 14.39.28 CEST hoverboard,

V tem blogu boste spoznali, kaj je potrebno narediti, da bo vaš hoverboard trajal čim dlje.

Naslednji nasvet vam bo v pomoč, da se izognete poškodbam in kvarom (poškodbe in kvari zaradi napačne uporabe niso kriti z garancijo)



Rokovanje in vzdrževanje:


Izogibajte se vožnji po luknjasti podlagi z modeli hovrboardov, ki niso narejeni za takšne slabe podlage. Tako boste obvarovali plastične dele in motor.

Vozite po suhih podlagah. Izogibajte se vožnji po lužah in dežju, ne izpostavljajte hoverboarda vlagi, in ga obvarujte korozije električnih delov in kratkega stika.

Ne izpostavljajte hoverboard močnemu soncu in ekstremnim temperaturam. Baterija v hoverboadru je zelo občutljiva na visoke ali nizke temperature in lahko privede do notranjih poškodb (padec kapacitete). Po vsaki vožnji hoverboard očistite in preverite, če je vtičnica za polnjenje suha.



Baterija:


Baterija je najpomembnejši del hoverboarda. Če z njo pravilno ravnate, bo zdržala dlje časa. V hoverboardu je Samsung litij ionska baterija. Litij ionske baterije so najmočnejše in naj vzdržljive vrste baterij, vendar da bodo dogo delovale je potrebno upoštevati naslednja navodila:

- Baterijo napolnite do 100% samo, če jo boste v prihodnjih 24-48 urah tudi izkoristili. Popolnoma polna in neaktivna baterija sčasoma izgublja kapaciteto.

- Ne izpraznite baterijo pod 15% (na hoverboardu to označuje rdeča lučka). Pretirano praznjenje povzroča majhno, vendar trajno izgubo kapacitete baterije.

- Baterija se nikoli ne sme izprazniti do konca . V kolikor se bi to zgodilo, baterija ne bo več delovala .

- Baterija se ne sme izpostavljati ekstremnim temperaturam (<-5*C, >50*C)



Polnjenje:


Ko vam pri vožnji hoverboard sporoča, da je baterija proti koncu (rdeča lučka), takoj prekinite vožnjo in napolnite baterijo.



Skladiščenje:

Če hoverboard ne boste uporabljali več kot mesec dni, prej napolnite baterijo do 80% in ga odložite v originalno kartonsko škatlo in na suh prostor. Vsak mesec za nekaj minut vključite hoverboard in dopolnite baterijo. Če baterijo ne boste dopolnili, se bo sčasoma izpraznila do konca in ne bo več delovala..

Po skladiščenju: vključite hoverboard, kalibrirajte senzorje in napolnite baterijo. Ko bo baterija zopet polna, je hoverboard pripravljen za vožnjo..


Autor: Martin Matešić