Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Zakaj so e-skiroji tako popularni?

30. april 2018 10.36.58 CEST

V zadnjih treh mesecih je števili e-skirojev hitro narastel.



Je govora o kratkotrajnem tehnološkem trendu ali je to kaj več?


Električni skiro je zamišljen, kot enostavno in lahko prevozno sredstvo na elektro pogon za mestno komunikacijo in prav to je njegov glavni namen. Namesto, da se drenjate v avtomobilskih gnečah na vožnji do službe, se lahko enostavno temu izognete in še prihranite na času. Kaj to točno pomeni? Manj stresa, daljše spanje, brez skrbi za parkirno mesto. E-skiro je lahek, zložljiv in lahko ga nesete s sabo kamorkoli že greste, tudi v trgovino.



Pogovarjal sem se z nekaj lastniki e-skirojev, zakaj se ga njim splača imeti. V nadaljevanju nekaj najzanimivejših odgovorov.


Željko- Kupil sem električni skiro, da bi prihranil na gorivu in se izognil gneči. Ko grem z avtomobilom potrebujem do službe 25-30 minut, ker se na mostu naredi zamašek, izgubljam čas in denar za gorivo saj se premikam zgolj 10 km/uro. Za e-skiro sem se odločil, ker mi je deloval kot idealno prevozno sredstvo in mi reši te težave. Najprej, majhen je in ne zavzame preveč prostora kamorkoli že grem, drugič, doseže hitrost do 25km/h in do službe porabim le 15 minut pa še parkirišče mi ni potrebno iskati. Ko seštejem prihranjen čas in privarčevano gorivo, se mi to resnično splača. Vsem, ki se najdejo v moji zgodbi, priporočam, da namenijo svoj denar v nabavo elektro skiroja.


Tatjana- Vsak dan sem v službo potovala z avtobusom. Vedno sem pohitela na tistega zgodnejšega, da ne bi bila prepozna, saj nikoli ne veš, kdaj se bo vse ustavilo v gneči. Iskala sem alternativo. Ker živim relativno blizu delovnega mesta in moram samo za nekaj postaj odšteti 50 eurov mesečno za vozno karto, sem se odločila možnosti poiskati na internetu. Googlala sem »najcenejši prevoz«. Med ostalimi opcijami se je pojavil tudi e-skiro. Pozornost mi je vzela informacija, da za 1000 km "goriva" stane samo 1 euro. Seveda je potrebno vračunati še ceno e-skiroja, mislim da je bil okoli 400 eurov ali nekaj takega. Če pogledate na mesečnem nivoju to znese okoli 33 eurov, kar je 17 eurov cenejše od javnega prevoza. Pomeni, da sem v prvem letu prihranila preko 200 eurov, mesečno pa mi ostane 17 eurov več. Ideja mi je bila tako všeč, da sem še isti dan na 12 obrokov kupila e-skiro. Sedaj že tri mesece uporabljam privarčevan denar za odplačilo obrokov. Vsem priporočam, da mi sledijo.


Željko in Tatjana sta se vsekakor odlično odločila in tako rešila eno od vsakdanjih težav. Marsikdaj se splača vložiti v nekaj, kar vam na koncu denar povrne, še bolje pa je, če vas to po vrhu še zabava.


Autor: Martin Matešić