Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

S temnejšimi, hladnejšimi večeri se lahko ideja o teku na prostem začne zdeti manj privlačna. Namesto tega mnogi od nas uporabljajo domače tekalne steze. Lahko pa rečemo, da je lahko tek po tekalni stezi včasih precej dolgočasen – še posebej, če se odpravljate na daljše razdalje.


Evo, kako narediti svojo vadbo na tekalni stezi manj dolgočasno in bolj zabavno v zimskih mesecih...


Začnite s kratkoročnim ciljem


Za večino ljudi bi bila ideja, da bi celo uro preživeli na tekalni stezi, preveč. Zato začnite s trajanjem le 5 minut in opazujte, kako napredujete. Če se počutite dobro, boste bolj verjetno motivirani, da nadaljujete! Povezava med gibanjem in našim umom je močnejša, kot si mislite.


Vklopi zvok


Nič ni hujšega kot slišati neskončen zvok lastnih korakov med intenzivno vadbo. Poslušanje nekoga drugega vas lahko odvrne od intenzivnosti vaše vadbe. Ustvarite svoj seznam predvajanja, poslušajte podcast ali poslušajte vodnik za vadbo. Dodatna motivacija je vedno dobrodošla!




Preverite domače kardio fitnes naprave XPLORER, izgubite odvečne kilograme in izboljšajte svoje zdravje. Naročite lahko s klikom TUKAJ.



Spremenite tempo in naklon


Če je vaša trenutna rutina vadbe na tekalni stezi sestavljena iz nastavljanja časovnika in čim hitrejšega teka, lahko izgubljate različne prednosti telesne pripravljenosti – medtem ko je vaša vadba veliko manj zanimiva.


Jaclyn Murphy, vodja vadbene fiziologije pri Upwell Health Collective, pravi, da ne le, da bodo različni tempi in ravni naklona pomagali ohranjati zanimanje in raznolikost s fiziološkega vidika, vključno z intervalnimi vadbami na tekalni stezi pomaga povečati aerobno in anaerobno zmogljivost, povečati privzem kisika in dolgo dolgoročno povečanje vzdržljivosti. Koristi intervalnih treningov na tekalni stezi za fizično zdravje so izjemne!


Uporabniki lahko tudi ugotovijo, da njihova telesna pripravljenost stagnira, če samo tečejo z enakim tempom ali tečejo ves čas; vključitev intervalnega treninga lahko pomaga povečati njihovo telesno pripravljenost in učinkovitost teka v veliko krajšem časovnem obdobju.


Dodajte hitro hojo


Med tekom na tekalni stezi je lahko skušnjava, da bi vedno "šli skozi gibe" in nikoli ne zmanjševali tempa ali naklona, ​​vendar lahko poslušanje svojega telesa dolgoročno spremeni vašo fitnes motivacijo.


Če vam telo pravi, da upočasnite, to storite. Nato počasi pospešite do tempa, ki vam ustreza, ko ste pripravljeni. Vključitev intervalnih sej lahko tudi zmanjša tveganje za poškodbe s spremembo celotne obremenitve telesa.


Spomnite se, kako čudovito se boste počutili pozneje


Runner's high je prava stvar. Obstajajo zelo resnične in dobro znane koristi intervalnega treninga za duševno zdravje, vključno s sproščanjem endorfinov. Zlasti endorfini povečajo občutek dobrega počutja, sreče in dobrega počutja ter zmanjšajo ali dušijo signale bolečine v telesu.