Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Vsak dvigalec ve, da ima dvigovanje uteži veliko prednosti, a svilnato mehke roke niso ena izmed njih. Pretisni omoti, mehurji in suhe roke so pogoste težave, ki se morda zdijo neizogibne.


Vsi upoštevamo ustrezne varnostne ukrepe, intenzivno umivamo roke in uporabljamo razkužila za roke. Ne glede na to, ali so vaše roke hrapave zaradi dvigovanja ali pretirane uporabe razkužil za roke, to ne pomeni, da morate živeti z rokami, na katerih je koža raztrgana.


Izvedite te korake, da bodo vaše roke mehke ne glede na njihovo stanje:


Suha koza


Tek v hladnem vremenu ali druge oblike kardio vadbe na prostem lahko povzročijo boleče, suhe, razpokane roke. A izpostavljenost vremenu ni edini sprožilec.


Vaše roke so lahko suhe zaradi ekcema ali alergijskega kontaktnega dermatitisa (alergija na kovine ali plastiko). Kortizonska krema brez recepta ali hidrokortizon na recept lahko pomagata pri zdravljenju alergij in ekcema. Če so suhe roke še vedno problem, si nanesite veliko količino vazelina in nosite bombažne spalne rokavice.

Da se vaša koža ne izsuši, uporabite blago razkužilo za roke in jih takoj po umivanju navlažite z izdelkom na osnovi petrolatuma brez vonja.


Pretisni omoti


Čeprav žulji niso estetsko prijetni, služijo pomembnemu namenu, še posebej za nekoga, ki pridno trenira v telovadnici. Nastajanje mehurjev je način zaščite naše kože. Koža se zgosti in tvori mehurje kot odziv na ponavljajoče se travme, trenje in/ali pritisk.


Da preprečite nastanek žuljev, poskušajte z rokami enakomerneje razporediti težo, ki jo dvignete. Zaščitna mazila z petrolatumom ali dimetikonom lahko pomagajo preprečiti pojav mehurčkov, ki jih povzroča trenje. Da preprečite spolzke roke, uporabite mast samo na mestih pritiska. Če res želite, da so vaše roke brez žuljev, razmislite o nošenju dvižnih rokavic ali držal, ki pomagajo pri prerazporeditvi teže in preprečujejo pojav žuljev in žuljev, ki nastanejo zaradi pritiska.


Ovojnice


Ko nastanejo mehurji, mnogi dvigalci sledijo eni od različic "prilepi in potisni". Toda odvisno od velikosti mehurčkov lahko to povzroči, da je prizadeto območje še bolj nagnjeno k razvoju kalusa.


Če koža razpoka, si predel vsak dan umijte z blagim čistilom in nanesite blago mazilo in povoj. In razmislite o navzkrižnem treningu za nekaj dni.


Zaščita pred soncem


Vaše dlani niso edini del vaših rok, ki je morda videti obrabljen od vadbe, še posebej, če vadbe izvajate na prostem. Hrbtna stran vaših rok je nagnjena k sončnim opeklinam in suhim, zato je zaščita potrebna skozi vse leto.


 Redno nanesite kremo za sončenje na roke, da preprečite dolgotrajne stranske učinke. Zaščitite hrbet pred soncem. Sčasoma lahko sonce povzroči, da se koža tanjša in postane bolj dovzetna za modrice in poškodbe.




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!


Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!