Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Vaše vedenje po treningu je zelo pomembno. Pravzaprav je skoraj tako pomembno kot to, kaj počnete med vadbo.


Tukaj je 5 načinov, kako popraviti nekatere najpogostejše napake po vadbi:


Preskočite raztezanje


Mnogi med nami preskočimo ogrevanje in ohlajanje, ko nimamo časa, da bi kar najbolje izkoristili svoj čas. Raztezanje omogoča mišicam, da si opomorejo po naporni vadbi in lahko prepreči poškodbe. Če si vzamete čas za raztezanje, lahko kratkoročno izboljšate obseg gibanja in vam pomaga kar najbolje izkoristiti naslednjo telovadbo.


Ne piješ dovolj vode


Večina od nas ve, da bi morali piti vodo med in takoj po vadbi, vendar pogosto ne upoštevamo dolgoročnega učinka, ki ga ima vadba na naše potrebe po hidraciji. Še dolgo po tem, ko končate s telovadnico, vaše telo potrebuje več vode, da lahko sledi.


Ustrezna hidracija izboljša sintezo beljakovin in barva vašega urina, ne žeja, je najboljši pokazatelj vaše stopnje hidracije; stremeti morate k bledo rumeni barvi.


Po treningu se izogibajte kofeinskim pijačam. Kofein je v redu že prej, saj lahko pomaga povečati raven energije in morda pomaga pospešiti izgubo maščobe. Vendar pa je po vadbi raven kortizola visoka in bi jo morali čim prej znižati, da bi si olajšali okrevanje.


Po treningu ste neaktivni


Vrnitev za pisalno mizo v službi ali odhod v posteljo po vadbi lahko upočasni vaše okrevanje.


Dolgotrajno sedenje ali ležanje po vadbi lahko poveča bolečine v mišicah, ker omogoča zbiranje krvi. Poskusite vsakih 20 do 30 minut vstati in se sprehoditi, da ohranite pretok krvi in ​​omogočite telesu, da si vzame čas za sprostitev.


Obilen obrok po treningu


Pomembno je, da po telovadnici nekaj pojeste, da napolnite izčrpani glikogen in spodbudite sintezo beljakovin. Poskusite zaužiti lahek prigrizek takoj po vadbi, večje obroke pa pustite za uro ali dve kasneje (pojdite na uravnoteženo prehrano, ne le na pico in hamburgerje!), ko bo vaš prebavni sistem bolje pripravljen za to.


Pozabite spremljati svoj napredek


Nikoli ne boste vedeli, koliko napredujete, če ne boste spremljali svojih vadb. Pogled nazaj na to, kako daleč ste prišli, je lahko velik dvig vaše samozavesti in spremljanje vaših vadb vsak dan (pretečene razdalje, dvignjene uteži, kako vaše telo izgleda in se počuti itd.) vam lahko pomaga proslaviti svoj napredek.




Celotno ponudbo fitnes naprav Xplorer si lahko ogledate s klikom TUKAJ!