Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Povečajte porabo kalorij s kardio vadbo HIIT (visoko intenzivni intervalni trening)


Za ta teden predlagamo HIIT hitre kardio vaje, ki vključujejo nastavitev tekalne steze na najvišjo možno hitrost. Programa se zagotovo ne boste naveličali, saj boste po vsakih 15 ponovitvah, v skupnem trajanju 20 minut, spremenili način vadbe. Pa poglejmo, kako hitro lahko telovadite in koliko vaj lahko naredite v 20 minutah. Nastavite časovnik in pojdite!


1. korak – korak naprej


Nastavite tekalno stezo na najvišje vrednosti (ali na vrednosti, ki vam najbolj ustrezajo). Predlagamo hitrost 3 km/h in 15 izpadnih korakov med hojo, vstran za ravnotežje. Manj kot boste uporabljali roke za podporo v stoječem položaju, bolj boste napredovali z dolgimi koraki in globokim pogrezanjem v izpadni korak. Za lažje gibanje se dvignite na sam vrh tekalne steze za oporo in se ne potopite pregloboko v izpadni korak. Naredite 15 izpadnih korakov z vsako nogo!


2. korak - Skoki naprej


Zdaj nastavite tekalno stezo na hitrost 6-8 km/h. Z desno nogo stopite naprej in boke usmerite naprej, skočite 15-krat. Nato ponovite isto vajo z levo nogo v izpadnem koraku. Če potrebujete boljšo oporo, primite oprijemala.


3. korak - Visok dvig kolena


Ohranite enako hitrost in začnite teči tako, da dvignete kolena čim višje. Začutili boste angažiranost mišic zadnjice, trebuha in meč. Bodite prepričani, da vključite svoje jedro. Vajo naredite z vsako nogo 15-krat, skupaj 30.


4. korak – Hitri počepi


Na koncu zmanjšajte hitrost tekalne steze. Nato stojte ob straneh traku in naredite 15 hitrih počepov.


Ponovite te korake čim večkrat v 20 minutah! To bo pretreslo vaše telo in se boste v hipu preznojili! Vso srečo!




Celotno ponudbo fitnes naprav Xplorer si lahko ogledate s klikom TUKAJ!