Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Zdaj, ko hladni dnevi in ​​telovadnice iščejo načine za pogostitev članov sredi pandemije, lahko končno začnemo vračati fitnes kot prednostno nalogo. Sledite tem smernicam, da izboljšate svojo osredotočenost in se vrnete k doseganju nekaterih jesenskih fitnes ciljev.


Popolnoma ponovite svojo rutino.


Karkoli ste počeli v zadnjih mesecih vadbe, nehajte. To je čas, da poiščete nove načine, da se izzovete. Za povečanje mišične rasti, moči in zmogljivosti se mora telo prilagoditi novim oblikam napetosti, upora in stresa.


Plačaj bolečino


Eden najboljših načinov za dosego vaših ciljev je, da najamete strokovnjaka za fitnes, ki bo povečal intenzivnost vaših vaj in vas naredil težje, kot ste vajeni. Tudi trenerji najemajo trenerje, ko imajo določen cilj, ki ga želijo doseči.


Ena največjih prednosti najema trenerja je, da boste poleg tega, da boste lahko napredovali, lahko objektivno kritizirali svojo obliko in metode ter vam pomagali odpraviti napake ali neravnovesja. Dober trener lahko prilagodi tudi dolgoročni program usposabljanja, ki popolnoma ustreza vašim sposobnostim in življenjskemu slogu.



Začnite svoje telo obravnavati kot slavno osebo


Začnite svojemu telesu malo zdravljenja, tako da vsaj enkrat na mesec dosežete kiropraktiko, masažo globokih tkiv in morda celo kopanje ali akupunkturo. Te terapije so ključne za razvoj zlomov, preprečevanje poškodb in ohranjanje telesa v najboljšem stanju.


Med poletnimi izleti in kuhanjem, koktajli in nedoslednim urnikom vadbe ni čudno, da je vaša motivacija izginila hitreje kot vaša porjavelost. Čas je, da se odrečete brezskrbnemu odnosu in se namesto tega osredotočite na to, kaj vam bo pomagalo pri doseganju vaših ciljev.


Pripravite obroke


Eden najzanesljivejših načinov, da svoje prehranjevalne navade povrnete na pravo pot, je vstop v tedensko rutino priprave obrokov. Priprava obroka je preizkušen način, da jeste dobro hrano in ne porabite nepotrebnih kalorij. Prihranili boste denar, odpravili stres in nadzorovali svojo prehrano. Če je mogoče, se predhodno posvetujte z dietetikom ali nutricionistom, da se prepričate, da vaša izbira hrane ustreza vašim potrebam.


Imeti načrt in se ga držati


Karkoli že počnete, ne hodite brez načrta. Previdno razporedite treninge in se v dnevnem načrtovalcu odločite za tedenske obroke. Ko začnete nov program, je pomembno, da vaje ne določite le vnaprej, temveč tudi sklope, ponovitve in obdobja počitka za vsako. Nato lahko zabeležite svoje uspehe (in neuspehe) in izmerite svoj napredek, kar je ključno za dosego vaših ciljev in ohranjanje visoke motivacije.


Naredite načrt, porabite čas za delo in ga vsak dan pregledajte.